Европейската комисия изрази готовност да препоръча сертификат за COVID-19 да бъде издаван

...
Европейската комисия изрази готовност да препоръча сертификат за COVID-19 да бъде издаван
Коментари Харесай

ЕК обмисля сертификати за антитела, стига учените да дадат съгласие

Европейската комисия изрази подготвеност да предложи документ за COVID-19 да бъде издаван и на хора, които имат антитела срещу вируса на новото заболяване, стига да има сходна рекомендация от учените. Това съобщи представител на комисията.

Той означи, че европейският дигитален коронавирус документ, както е формалното му название, е очакван единствено за облекчения при пътешестване. Останалите цели, за които документите се употребяват, се дефинират от страните в Европейски Съюз, добави представителят.

По неговите думи комисията е предложила сертификати за преболедуване да се издават единствено на хората, чието заразяване е било открито с тест по метода PCR, заради препоръката на учените. Възможността да се издава сертификат при разкриване на антитела бе разисквана, само че засега не е задоволително подкрепена от науката, продължаваме да следим този въпрос, съобщи представителят. Може да предложим промени, в случай че има нови научни насоки. Засега няма задоволително изясненост, с цел да създадем такава рекомендация, добави той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР